Muffins er en genial ting å overraske med i bursdag. Hva med å begeistre litt ekstra med «Den lille larven aldri mett», vaniljemuffins toppet med grønn smørkremfrosting satt sammen til en lang søt larve.

Ingredienser

(Ca. 30 stk)
Vaniljemuffins:
100 g Bremykt Original, smeltet og litt avkjølt
4 egg
3 dl sukker
4 ½ dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts ekte vaniljesukker
1 ½ dl melk
30 vanlige muffinsformer
Smørkremfrosting:
450 g Bremykt Original, litt romtemperert
300 g sukker, ekstra fint
2 ss flytende honning (gjerne Akasie)
10 ss vann
5 store eggehviter
2 ts vaniljeekstrakt
Grønn geléfarge
Rød geléfarge
Til hodet:
2 kjærlighet på pinne
2 spiselige godteri øyne
1 lite rødt drops
Lakrissnøre til munn

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, vend inn vekselsvis de tørre og våte ingrediensene.
Sett muffinsformer i ett muffinsbrett og fyll formene ¾ fulle med røre. Steke muffinsene på midterste rille 10-12 minutter. Test gjerne med en kakepinne, som du stikker i midten av muffinsen. Den skal være tørr. Avkjøl på rist.
Smørkremfrosting:
Ha sukker, honning og vann i en liten kjele. Rør sammen til sukkeret løser seg litt opp. Kok til massen blir seig, og du kan trille en kule (en skje med sukkermassen has i kaldt vann). Dette tar ca. 7- 8 minutter (bruker du termometer varm opp til ca. 121 °C). IKKE rør, da kan blandingen krystallisere seg.
Pisk eggehvitene til mykt skum. Tilsett den varme sukkerlaken i en tynn stråle, pass på at du ikke treffer vispen, da legger sukkeret seg i kanten på miksebollen. Pisk til marengsen er kald. Tilsett litt og litt Bremykt og tilslutt vaniljeekstrakt. Hvis massen skiller seg, pisk videre den binder seg sammen igjen.
Ta av litt krem til hode, farg denne rosa eller rød. Smør et litt tykt lag på en av muffinsene, pynt til ett søtt ansikt med godteri.
Resten av kremen blandes med grønn farge etter ønske. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og lag en snurr på hver muffins.
Tips:
Muffinsene er milde på smak, ønsker du en annen smak kan man tilsette litt kakao eller O`boy, presset sitron, grovhakket sjokolade eller litt Non Stop.
Geléfarge fås kjøpt på for eksempel Jernia eller Kitch`n. Her finnes også et godt utvalg i kakepynt (spiselige øyepynt). Ellers er det mye smått i smågodthylla man kan bruke.