En delikat liten posjonskake som ikke er for søt, så man lett kan forsyne seg en gang eller to ekstra. Passer like godt til vennegjengen som til besteforeldre.

Ingredienser

Cupcake( ca 12 stk)
3 egg
300 g sukker
100 g smør
2 ts bakepulver
300 g mel
4 ss kakaopulver (mer hvis ønsket sterkere farge og sjokosmak)
7 ts pulverkaffe( reguler etter ønsket kaffesmak)
2 ts kanel
1,5 dl yoghurt naturell
100 g hakket sjokolade eller sjokolade linser
Cream cheese frosting:
200 g romtemp. smør
200 g naturell kremost
2 ss pulverkaffe
melis til passe tykk frosting (Litt under 1 pakke)
Eller:
Vanilla bean frosting (favoritt)
7 eggehvite
500 g sukker
Frøene av 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Visp egg og sukker fluffy. Ca 4 min mens du smelter smørret.
Hell smøret etter kanten av bollen(slik vil den smelte resten av sukkeret som ikke har løst seg opp). Rør inn bakepulver og yoghurt.
Sikt i mel, kakao pulver, kanel og pulverkaffe. Rør inn sjokoladebitene for hånd(store biter kan ødelegge el-maskiner).
Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek de(gjerne i et muffinsstekebrett for å beholde formen) midt i ovnen i ca 15 min. Ikke lukk opp ovns døra før tidligst etter 10 min(helst mer) for ellers vil kakene synke sammen.
Cream cheese frosting:
Miks smør og kremost jevnt, ha i kaffepulver(for farge kan man bruke foodcoloring eller kakaopulver). Miks inn melis litt om gangen til frostingen er fast.
Vanilla bean frosting:
Ha alle ingrediensene i en bolle over vannbad. Rør for hånd til sukkeret er oppløst. Sett bollen på benken å visp elektronisk til det har blitt en deilig marengs liknende krem.
Når kaken er avkjølt, putt valgt frosting i en sprøytepose og frost cupcaken.
Tips: Jeg bruker stjernetip og bygger frostingen oppover. Til pynt kan man bruke revet sjokolade eller mokkabønner. Karamelliserte nøtter er også veldig godt til.
Det å dyppe cupcaken så vidt i smeltet sjokolade gir de en tynn hinne på toppen som er veldig god, både med og uten frosting oppå der igjen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!