Deilige cupcakes med karamellsaus og sjokoladebiter, toppet med en frisk ostekrem.
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 gram bremykt steke & bake smør (smeltet)
1 dl melk
2 ss karamellsaus (Freia's karamell saus til is & dessert)
100 gram kokesjokolade
Kremen:
100 gram kremost naturell
100 gram bremykt steke & bake smør (romtemperert)
2 dråper vaniljeessens
3-4 dl melis
Egg og sukker piskes til eggedosis. Smelt smøret og hell oppi eggedosisen. Tilsett så mel, bakepulver, vaniljesukker, karamellsaus og melk. Hakk opp kokesjokoladen og tilsett i røren og bland alt godt med håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Hell røren i cupcake former (litt over halvfulle), blir ca 12-15 stk.
Stekes midt i ovnen på 215 grader i ca 10-15 minutter.
Kremen:
Her er det viktig at smøret er romtemperert.
Del smøret i terninger å ha i en bakebolle. Tilsett så kremosten og vaniljeessensen (kan også bruke 2 ts vaniljesukker).
Bland dette godt med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Så tilsetter du melisen litt og litt, til du får en fin og fast konsistens på kremen.
Ta på kremen når kakene er avkjølt, bruk gjerne en sprøytepose. Topp det hele med litt karamell saus over kremen igjen :-)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!