Cupcakes blir fort kjedelige, men ikke med sjokolademousse på toppen og deilig salt karamell i røra!

Ingredienser

Cupcakes:
4 egg
3 dl sukker
1 dl melk
1 tsk ekte vanilje
150 g Bremykt Steke og Bake
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
5 spsk kakaopulver
1 plate kokesjokolade, hakket
100 g myke fløtekarameller (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)
1 tsk salt
Mousseglasur:
200 g kokesjokolade
2 dl fløte
1/2 dl melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen til 200 grader celsius. Pisk egg, sukker og vanilje hvitt.
bland mel, kakao og bakepulver godt i en egen bolle.
Ha Bremykt i en liten bolle, og varm i mikroen i 30 sekunder.
Tilsett melblandingen, smeltet Bremykt og melk vekselvis i eggedosisen under omrøring.
Del karamellene i små biter, og legg dem i en pose. tilsett saltet og rist godt, så det fordeler seg jevnt på karamellbitene. Tilsett deretter sjokoladebitene i posen og rist - slik at sjokolade og karamell fordeles jevnt.
vend til slutt inn godsakene, og fordel røra i store muffinsformer. Stek i 15 minutter.
Mousseglasuren:
Smelt sjokolade forsiktig over vannbad.
Pisk fløten stiv.
Ha først 1/4 av kremen samt melis i sjokoladen og bland godt.
Hell deretter sjokoladeblandingen over i kremen, og vend den forsiktig inn.
Når mousseglasuren har kjølt seg ned noe, kan den sprøytes på kakene med en kakesprøyte. Husk at kakene må være helt avkjølt før de kan pyntes!
Tips: Pynt gjerne med strøssel eller et lite dryss av havsalt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!