Mini cupcakes er alltid fint å servere når man har mange venner på besøk. Cupcakes er i allerede i porsjons-størrelser og mini cupcakes er som en munnfullkake – perfekt! De er dekorativt pyntet med smørkrem og tar seg godt ut på kakebordet.

Ingredienser

Mini sjokolade cupcakes:
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakaopulver
50 g bremykt
1 dl melk
Smørkrem:
220 g bremykt
4 ts melk
10 dl melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Cupcakes:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i mel, bakepulver og kakaopulver. Ha i melk og smeltet smør og bland alt godt sammen. Fordel røren i muffinsformer, ca. 25 stk miniformer eller 16 stk vanlig størrelse. Stek ved 200 grader i 8-10 minutter, gjerne i et muffinsbrett. Avkjøl på rist.
Smørkrem:
Det er best å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin. Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker. Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. Pisk til en luftigere og hvitere krem i noen minutter.
Ha halvparten av smørkremen i en annen skål og farg kremen rosa. La kremen være hvit. Ha smørkremen i en sprøytepose, halvparten hvit og halvparten rosa, og sprøyt kremen på cupcakene. Jeg brukte en #1G tipp og den lager nydelig mønster på toppen av cupcakes. Oppbevar cupcakene i kjøleskapet. De kan fint lages dagen før de skal serveres.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!