Bremykt Logo

Saftige, deilige eplemuffins

Ingredienser

Muffinsrøre:
100 gram romtemperert smør
1,5 dl sukker
2 egg
1 dl melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
3 epler
Dryss:
Kanel
Sukker
Perlesukker
Vaniljekrem:
5 dl lettmelk
1 vaniljestang
4 store eggeplommer / 6 små eggeplommer
3 ss maisenna
1,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Muffinsrøren:
1. Start med å røre smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett så ett og ett egg om gangen og rør inn. Tilsett melken.
2. Deretter kan du blande alt det tørre i et litermål. Sikt dette over smørblandingen litt og litt mens du rører det hele sammen.
3. La røren hvile mens du kutter opp eplene i terninger/biter. Dryss kanel og sukker over eplene, gjerne i en bolle eller en ziplock pose du legger epler, kanel og sukker oppi og rister på. Da blander det seg godt med eplebitene.
Vaniljekrem:
Ha melk i en kjele. Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Tilsett dette og varm opp til kokepunktet. Husk å røre godt så det ikke svir seg. Bland eggeplommene sammen med sukker og maisenna og rør godt. Når melken er varm, heller du halvparten av melken oppi eggeblandingen og rører godt. Hell blandingen tilbake med melken og varm opp igjen. Nå er det veldig viktig at du rører godt! Ha heller litt lavere varme og bruk god tid. Du vil kjenne når blandingen begynner å tykne og den er ferdig. Sett den i kaldt vann, så snart den er ferdig. Da får du raskt kjølt den ned. Om du ønsker mer vaniljesmak, kan du la resten av vaniljestangen, ligge å trekke i kremen til den er kald. Da tar du den ut og kaster den.
Steking:
Neste steg er å gjøre klar muffinsformene. For at ikke muffinsene skal skli utover, kan du legge muffinsformene oppi et muffinsbrett. Fyll muffinsformene 2/3 med røre. Ha oppi en klatt vaniljekrem og eplebiter i alle formene. Dryss så over litt perlesukker.
Stekes på 200 grader i 15-20 minutter (avhengig av hvilken ovn du har og hvor store muffins, så følg godt med).

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!