Super myke og saftige cupcakes,med en kremost krem som smelter på tunga
Ca 30 cupcakes:
3 dl sukker
3 egg
2 dl olje
3 1/2 dl hvetemel
1 ts natron
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
350 g revet gulrot
KREMOST FROSTING:
200 g Bremykt smør (romtemperert)
400 g naturell kremost (romtemperert)
Ca 200 g melis
1 vaniljestang
2 ts vaniljesukker
Pisk sukker, egg, og olje til massen blir lys og tykk.
Bland inn mel, natron, bakepulver, kanel og kardemomme.
Ha i tilslutt revet gulrot.
Fordeles i cupcakesformer og stekes på 175 grader i ca. 15-20 minutter. Steketiden kan variere litt fra ovn til ovn og det har mye å si hvor store former du bruker, samt hvor mye du fyller opp formen med. Vi anbefaler 3/4 med røre i vanlige cupcake-/muffinsformer. Følg nøye med og test gjerne en cupcake med en kakepinne (hvis du ikke får røre på pinnen er de gjennomstekte).
KREMOSTFROSTING:
- Pisk smør, frøene fra vaniljestangen, vaniljesukker og litt av melisen i et par minutter.
- Tilsett kremosten og resten av melisen og pisk til du får en fluffy og klumpfri krem.
TIPS: Tilsett litt og litt melis av gangen og smak, da får du den akkurat så søt som du selv ønsker.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!