Er en super saftig kanelkake som også er perfekt til cupcakes

Ingredienser

Kaken/cupecakes:
1 liter kefir
8 dl sukker
3 ts natron
3 ts kanel
150 g smør
12 dl hvetemel
Frosting:
200 g hvit sjokolade eller kokesjokolade - kan droppes
200 g kremost naturell
200 g smør
2 ts vaniljesukker
5 dl melis

Fremgangsmåte

Kaken:
Ha kefir i en stor rørebolle og tilsett sukker, natron og kanel. Smelt smøret og bland i og bland til slutt i hvetemelet. Rør til en klumpfri deig.
Langpanne versjon: Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 min til den er gylden og gjennomstekt.
Cupecakes versjon: Ha deigen i cupcakesformer og stek dem på 175°C i 15-20 min.
Frosting :
La kremorsten og smøret få romtempratur.
Miks disse sammen i maskinen.
Smelt sjokoladen. Bruker du hvit sjokolade kan frostingen farges i ønsket farger. Husk at hvit sjokolade tåler dårlig høy tempratur så her må du være forsiktig.
Sikt så i melis og vaniljesukker i blandingen.
Tilslutt har du i sjokoladen, la den gjerne være litt avkjølt først.
Miks godt sammen og la frostingen avkjøle seg i kjøleskap i 15 min før du sprøyter den ut.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!