Suksesskake eller suksessterte er en kjent klassiker mange av oss kjenner. Her er en ny vri, små nydelige cupcakes med luftig suksesskremfrosting.

Ingredienser

(Ca. 20 stk)
Mandelcupcake:
170 g mandler
5 store eggehviter
200 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
Suksesskremfrosting:
200 g Bremykt Original, romtemperert
8 eggeplommer
2 dl kremfløte
250 g melis
1 vaniljestang, frøene av
Moreller til pynt

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C, over og undervarme. Sett cupcake/muffinsformer i et muffinsbrett.
Mandelcupcake:
Mal mandlene på kvern eller bruk foodprosessor (hvis mandlene ikke blendes helt fine, gir det en ekstra krønsj), bland inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs, vend inn mandelblandingen og fyll muffinsformene nesten helt opp til kanten (bruk to skjeer). Stek på midterste rille ca. 25 minutter eller til cupcakene er lys gylne. Avkjøl på rist.
Suksesskremfrosting:
Ha eggeplommer, fløte, melis og vaniljefrø i en liten kjele (kok gjerne med splittet vaniljestang, for ekstra god smak). Varm kremen opp på middels sterk varme til den tykner, rør hele tiden. Ta kjelen av plata når kremen er rett under kokepunktet og ha den over i en skål. Dekk til med plastfolie og sett kjølig (gjerne natten over).
Pisk Bremykt lyst og luftig. Ha i litt og litt kald eggekrem og pisk til en luftig krem. Ha det i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut fine topper på cupcakene. Pynt med moreller.
Tips:
Mandler kan erstattes med hasselnøtter. Cupcakene kan fint lages dagen før servering. La de stå litt i romtemperatur før de serveres.