Bremykt Logo

Endelig er det jul igjen! La oss feire med deilige sjokoladecupcakes pyntet som en nisselue.

Ingredienser

(10-12 store)
Cupcakes:
150 g Bremykt Original
150 g kokesjokolade
2 store egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
2 strøkne ts bakepulver
1 strøken ts salt
3 ss kakao
1 ss ekte vaniljesukker
1 dl helmelk
Rød frosting:
150 g Bremykt Original (romtemperert)
150 g melis
1 ts vaniljesukker
200 g kremost, naturell (romtemperert)
75 g hvit sjokolade, smeltet over vannbad
Litt rød gelèfarge
Mini marshmallows
Hvite muffinsformer, gjerne litt tykke med kant

Fremgangsmåte

Cupcakes:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Sett muffinsformer klart i muffinsbrett.
Smelt Bremykt og sjokolade på svak varme over vannbad. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, bland inn vekselsvis de tørre og våte ingrediensene.
Fyll formene litt under ¾ fulle. Stek kakene på midterste rille ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Rød frosting:
Pisk Bremykt, melis og vaniljesukker til det er lyst og luftig. Tilsett smeltet sjokolade og kremost. Pisk sammen til kremen er luftig og ha i konditorfarge til kremen har en dyp rødfarge. Ha frostingen i en sprøytepose uten tipp. Begynn i kanten på cupcakene og lag en snurr som blir mindre og mindre slik at det danner en nisselue. Pynt med marshmallows.
Tips:
Lag gjerne minicupcakes. Klipp minimashmallows i to til pynt på nisseluene.