Til muffins:
2 store egg
1 dl. sukker
1 dl. brunt sukker (trykket ned)
50 g. smeltet Bremykt smør
1 dl. kulturmelk
1 dl. Mel
1/2 dl. Kakao pulver
1 Ts. Bakepulver
1/2 Ts. Natron
2 Ts. Vaniljesukker
1/2 Ts. Espresso pulver
1/2 dl. Kokende vann
Til topping:
200 g. Smeltet hvit sjokolade
250 g. Smør, romtemperatur
500 g. Melis
2 Ts. Vaniljepulver
1 dl. Fløte
1. Varm opp ovnen din til 180 grader.
2. Bland sammen egg, sukker, brunt sukker, smeltet smør og kulturmelk.
3. Bland sammen mel, kakaopulver bakepulver, natron, vaniljesukker og espresso pulver i en annen skål.
4. Bland så sammen de våte med de tørre ingrediensene ved å forsiktig røre inn halvparten av de tørre ingrediensene i de våte først, for så å blande inn det gjenstående av de tørre etterpå, for å unngå klumper.
5. Bland forsiktig inn det kokende vannet, mens du rører.
6. Fordel røren jevnt over muffinsformene (for å unngå at muffinsene hever over muffinsformene, eller at midten synker når de tas ut av ovnen, fyll kunn halvveis i formene)
7. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Til toppingen:
1. Smelt sjokoladen og la den kjøle seg ned.
2. Bland sammen smør, vaniljesukker og melis, med en kjøkkenmaskin eller håndmikser.
3. Bland forsiktig inn sjokolade og fløte, la maskinen stå på til du får en luftig konsistens.
4. Pass på at muffinsene har kjølt seg ned før du pynter dem, hvis ikke smelter toppingen.