Cupcakes + Oreo = sant! Disse cupcakesene er min absolutte favorittbakst! En saftig og smakfull sjokoladebunn som toppes med en digg smørkrem med Oreobiter i. Sikler bare av tanken!
Oppskrift til 12 sjokoladecupcakes:
• 2 dl romtemperert melk
• 1 ts sitronsaft
• 2 egg
• 1/2 dl kaffe
• 100 g smeltet Bremykt
• 150 g hvetemel
• 180 g sukker
• 40 g bakekakao
• 1/2 ts natron
• 1/4 ts salt
Oreosmørkrem:
• 200 g romtemperert Bremykt
• 270 g melis
• 2 ts vaniljesukker
• 1-2 ss romtemperert melk
• 100 g hakket Oreokjeks
Pynt:
• 40 g smeltet sjokolade
• 50 g grovhakket Oreokjeks
Sjokoladecupcakes:
1. Sett stekeovnen på 175 grader celsius på over- og undervarme (160 grader dersom du bruker varmluft).
2. I en bolle rører du sammen alt det våte (melk, sitronsaft, egg, kaffe, smeltet smør).
3. I en annen bolle rører du sammen alt det tørre (mel, sukker, kakao, natron, salt).
4. Ha de tørre ingrediensene sammen med de våte i 2 omganger. Når alt er godt blandet er røren ferdig.
5. Fordel røren i 12 muffinsformer. Hver form skal være ca. 3/4 full. Gjerne bruk et muffinsbrett dersom du har dette.
6. Stek cupcakesene i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdige. Det skal ikke sitte fast noen kakesmuler eller kakerøre.
Oreosmørkrem:
1. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker til det er godt blandet.
2. Juster konsistensen med romtemperert melk. Prøv deg frem med 1 spiseskje om gangen.
3. Pisk kremen godt til den blir lys og luftig.
4. Vend inn hakkede Oreo til slutt. Du kan enten finhakke Oreokjeksen, eller grovhakke den dersom du ønsker biter av Oreo i kremen. Begge deler er veldig godt!
5. Når cupcakesene er helt avkjølt kan du ta på smørkremen. Dette kan du gjøre med en kniv eller en sprøytepose.
6. Pynt gjerne med smeltet sjokolade og grovhakkede Oreobiter.
7. Server og nyt!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!