Kjempegode vaniljecupcakes med oreokjeks i bunnen, toppet med en deilig frosting med kremost og hvit sjokolade. Disse gjør alltid stor suksess! :-)

Ingredienser

Cupcakes, ca 20 stk:
150 gram romtemperert Bremykt Bake
1,5 dl sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
2,5 dl H-melk
2 teskjeer vaniljesukker/vaniljeekstrakt
1 teskje bakepulver
1/2 ts salt
1 - 1,5 pakke Oreokjeks
Evt: 100 g sjokolade i biter
Minioreo eller bær til pynt
Creme cheese frosting:
100 gram romtemperert Bremykt Bake
150 g (1/2 familiepakke) Philadelphia kremost
50 gram smeltet hvitsjokolade, avkjølt, så den ikke smelter smørblandingen
2,5 -3 dl melis
1-2 ss melk eller fløte

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Sett frem formene og legg en halv oreokjeks i bunnen av hver form.
(Kjeksen som blir til overs deler du i mindre biter som tilsettes røren til slutt. Du kan godt ha i ekstra kjeksbiter hvis du liker det, eller dele opp en plate kokesjokolade og tilsette det. Godt blir det uansett!)
3. Miks smør og sukker godt sammen til det er hvitt og luftig.
4. Tilsett ett og ett egg om gangen, og miks godt. Pass på å bruke en slikkepott i kantene, slik at all røre blir tatt med.
5. Bland hvetemel, salt, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.
6. Tilsett melblandingen i røren vekselvis med melken. Miks godt, slik at du får en fin røre. Røren smaker godt, så unn deg en smaksprøve. Bare husk å skru av mikseren først! ;-)
7. Ha i kjeksbitene og/eller sjokoladebitene og bland godt med en slikkepott.
8. Fyll røren i formene, ca 3/4 fulle, og stek på 200 grader i ca. 12 min. Når de er lysebrune på toppen, er de klare.
Cupcakesene kan fint serveres uten topping, men de blir ekstra gode med denne
Creme cheese frostingen:
(Bare husk at kakene må være helt avkjølt før du har på frostingen, ellers smelter den.
1.Visp smør, 2,5 dl melis, sjokolade og kremost sammen til blandingen er glatt og fin. Ha gjerne i ½ teskje vaniljesukker for litt ekstra smak. Ikke pisk så lenge at den blir for bløt.
2. Tilsett melk/fløte og visp videre til den blir så luftig som du vil ha den. Synes du den er for bløt, kan du tilsette litt mer melis.
3. Ha frostingen i en sprøytepose med/uten tipp, og lag en fin topp på kakene. Pynt med mini oreo, kjeksbiter, bær eller andre ting. Nam!
Server glade gjester eller deg selv! Nytes med og uten godlyder. :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!