De knasende frøene fyller disse muffinsene med en spennende smak og gir deg vellsmakende opplevelse.

Ingredienser

375 g speltmel
2 ts bakepulver
4 ss sukker
125 g Bremykt
3 ss honning
2 egg, lett pisket
250 g gresk yoghurt
125 g pasjonsfruktmasse

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 210 grader.
Sikt mel og bakepulver ned i en stor bolle, rør inn sukkeret og lag en fordypning i blandingen.
Ha smør og honning i en liten kjele og rør over svak varme til det er smeltet og blandet. Ta kjelen av platen, avkjøl litt og hell det i fordypningen sammen med egg, yoghurt og pasjonsfruktmasse. Rør med en metallskje til deigen er akkurat såvidt samlet, ikke mer. Den skal være klumpet.
Fordel deigen i papirformene, de skal bli omtrent tre firedeler fulle. Stek i 20-25 minutter, eller til en prøvepinne kommer tørr ut når den er stukket inn i midten av en muffins.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!