Herlige cupcakes som smelter i munnen! De er salte, søte og himmelske! Peanøttene i kombinasjon med karamell og sjokolade er en helt nydelig kombinasjon.

Ingredienser

RØRE
100 g peanøttsmør
75 g bremykt
150 g sukker
2 egg
0,5 dl melk
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss karamellsaus
1 ts salt
PEANØTT- OG
KARAMELLFROSTING
120 g peanøttsmør
100 g bremykt
4 dl melis
4 ss karamellsaus
2 ts vaniljesukker
1 ts flaksalt
TOPPING
Peanøtter
Smeltet sjokolade
Flaksalt

Fremgangsmåte

Ha romtemperert smør, peanøttsmør og sukker i en bakebolle, og pisk det luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett et egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Mål opp alle de tørre ingrediensene og sikt det opp i røren. Pisk sammen og tilsett til slutt karamellsaus og melk. Finn frem 12 muffinsformer og sett dem klare på et stekebrett. Fyll røren i en sprøytepose. Når du fyller formene ved hjelp av en sprøytepose, så blir det minimalt med søl. Fyll formene så de er litt mer enn halvfulle, og sett dem i forvarmet ovn.
Stekes på 200 °C i 15 minutter, avkjøl på rist når de er helt ferdige.
Ha romtemperert smør og peanøttsmør i en bakebolle og pisk det mykt – bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i karamellsaus og vaniljesukker, tilsett deretter melisen litt etter litt. Pisk til du får en tykk og luftig krem. Bland inn saltet til slutt. Ha frostingen over i en sprøytepose med et stjerneformet munnstykke. Sprøyt fine rosetter oppå de avkjølte kakene. Hell forsiktig litt karamellsaus over glasuren på hver kake. Strø over peanøtter og drypp over litt smeltet sjokolade. Topp det hele med en klype flaksalt, som er en fin kontrast til det søte!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!