Slutter arbeidskollegaen din, flytter noen i familien eller i vennekretsen? Eller er det en annen anledning til å gi et ekstra godt farvel? Da er denne muffinskaken med vanilje og bringebær, toppet med smørkrem helt perfekt.

Ingredienser

(ca. 30 stk.)
Muffins:
225 g Bremykt Original, litt romtemperert
325 g sukker
5 egg
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl vaniljesaus
1 dl melk
1 ts ekte vaniljesukker
175 g friske bringebær
Smørkrem:
600 g Bremykt Original, litt romtemperert
Ca. 900 g melis
3 ts vaniljesukker
3-4 ss kald melk
Gul konditorfarge til krem
Blå konditorfarge til tåre
Brun konditorfarge til øyne og munn
Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme. Sett middels store muffinsformer i et muffinsbrett.

Fremgangsmåte

Pisk Bremykt og sukker til det er luftig og lyst. Tilsett ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Skrap ned det som legger seg på kantene, slik at alt blir godt blandet. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt og tilsett vekselsvis med vaniljesaus blandet med melk. Rør inn friske bringebær og fordel i muffinsformene. Stek på midterste rille ca. 20 minutter til de er lys gylne. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.
Smørkrem:
Pisk Bremykt til det er litt luftig, tilsett vaniljesukker og spe med melis til en tykk krem. Pisk godt sammen. Tilsett melk på middels hastighet, øk hastigheten og pisk til kremen er luftig. Ta av et par skjeer som farges blå til tåre, en liten del som farges mørk brun til øyne og munn, resten blandes med gul farge.
Slik setter du sammen kaka:
Ta ev. av muffinspapiret og sett muffinsene tett i tett til en stor sirkel (vi har brukt 19 stk) på et passende kakefat. Smør et tykt jevnt lag med gul smørkrem over muffinsene, ikke på kantene. Tegn opp ansiktet med en pensel e.a, ha brun smørkrem i en liten sprøytepose, klipp et lite hull og sprøyt etter mønsteret. Gjenta med blått på tåren. Jevn ut med en pensel. Blir kremen for tykk, tilsett bittelitt varmt vann og rør godt sammen. La kaka stå kjølig 1 time før servering, slik at kremen setter seg litt.
Tips:
Vi brukte konditorfarge i pastaform, disse gir raskt en kraftig farge med liten mengde. Prøv deg frem med farge på en tannpirker e.a som du tilsetter smørkremen. Visp mellom hver gang farge tilsettes. Oppskriften gir noen muffins til overs dersom du ikke setter alle i ring til ansikt, pynt da med resten av kremen og pynt gjerne ansikt på dem også.