En helt utsøkt smaksopplevelse! Nydelig røre med kardemomme og rabarbrabiter i. Toppa med piska krem og jordbærsaus blir dette en helt fantastisk Cupcake!

Ingredienser

5 dl hvetemel
1 1/2-2 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 egg
1 dl lettrømme
1 dl lettmelk
50 gr meierismør, smeltet
4 dl rabarbra
1 kremfløte (3 dl)
Litt sukker og vaniljesukker
Jordbærsaus (Jeg brukte Jordbærsauce av Skælskør fruktplantage- leverandør til Det Kongelige Danske Hof- den var veldig god!)

Fremgangsmåte

Til 12 store muffinsformer.
1. Forvarm ovnen til 200 ºc.
2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme.
3. Rør i egg, melk, rømme og smør.
4. Sett muffinsformene på stekebrett og fordel røren i disse.
5. Fordel rabarbra i formene.
6. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 20 min.
7. Pisk kremfløte tilsatt litt sukker og vaniljesukker (til én fløte: 1 ts sukker + 1 ts vaniljesukker)
8. Avkjøl muffinsene på rist.
9. Pynt med piska krem og litt jordbærsaus.
10. Digg inn!! 😉
Tips: Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syrerinnhold enn de grønne.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!