Nydelig, syrlig rabarbra kombinert med luftig og søt cupcakes.
Cupcakes, 20-24 stk:
3 store egg
150 gram sukker
Frøene fra ei vaniljestang
4 dl hvetemel + 20 gram
1 1/2 ts bakepulver
200 gram smør
1 dl fløte
300 gram rabarbra
Frosting:
200 gram smør
300 gram melis
400 gram philadelphiaost naturell
3 ss konsentrert rabarbrasaft
1 ss sitronsaft
Evt litt gelefarge
Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Vask og rens rabarbra, del i små biter.
Ha rabarbraen i ei arbeidsbolle og vend inn 20 gram hvetemel, sett tilside.
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha over frøene fra en vaniljestang.
Sikt inn mel og bakepulver og vend sammen.
Smelt smør, rør inn fløte og vend det hele inn i cupcakesrøra.
Ha i rabarbra til slutt.
Ha muffinspapir i muffinsbrett og fordel røren i formene, de skal være ca 3/4 fulle.
Stekes nederst i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl helt.
Lag frosting.
Rør mykt smør sammen med melis til det er lyst og luftig, ha over romtemperert kremost og smak til med rabarbrasaft og sitronsaft, tilsett evt litt gelefarge.
Ha over i sprøytepose og dekorer cupcakesene.
Disse holder seg saftige noen dager, oppbevar i kjøleskap.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!