Myke og saftige muffins med båbær og sprø sitronsukker på toppen.

Ingredienser

Til 12 muffins'er trenger du (1 kopp=25 dl):
3/4 kopp med ricotta ost
2 store egg ( romtemperert)
1 t.s. med vanilje sukker
115 g Bremykt
1 kopp med sukker ( 2/3 - til røren; 1/3 - til sitronsukker)
revet skall fra 1 sitron
2 kopp med mel
2 t.s. bakepulver
1/4 t.s. bikarbonat soda
1/2 t.s. salt
1 og 1/3 kopp med friske eller frosne blåbær

Fremgangsmåte

1. Sett ovn på 180 grader C
2. Forbered papir muffinsformer - smør dem litt med smør eller kokosolje og sett inn på muffinsbrett.
3. Lag en sitronsukker ved å blande sammen sukker og sitronskall. Sett 1/3 del av det til side - det skal du bruke til topping av muffins'er.
4. Pisk ricotta sammen med 2 egg og vanilje sukker, hell over smeltet og avkjølet Bremykt og bland alt jevnt sammen.
5. I en annen bolle, bland sammen siktet mel, salt, bakepulver, bikarbonat soda og 2/3 del av sitronsukker.
6. Rør de tørre ingrediensene sammen med de våte. Røren blir ganske tykk men ikke vær redd - muffins'ene skal komme ut myke og saftige.
7. Tilsett blåbær til slutt og rør dem nøye inn - prøv å ikke overrøre og knuse dem for mye.
8. Fordel røren i muffinsformer og stek dem midt i stekeovnen i ca. 25 min.
9. Ta ut av ovnen, avkjøl dem litt og dryss med resten av sitronsukker.
Lag en deilig te eller duftende kaffe, del med de nærmeste og ha en hyggelig tid sammen. :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!