Barndomsminner med ripsbusker i hagen og strålende sommer.

Ingredienser

For ca 20-24 cupcakes brukte jeg:
3 store egg
150 gram sukker
4 dl hvetemel + 20 gram
1 1/2 ts bakepulver
200 gram smør
1 dl vaniljesaus
200 gram rips
Vaniljesaus:
7 eggeplommer
100 gram sukker
4 dl h-melk
3 dl fløte
1 vaniljestang
Frosting:
200 gram smør
300 gram melis
400 gram philadelphiaost naturell
2-3 ss rips
1 ss sitronsaft
Evt litt gelefarge

Fremgangsmåte

Jeg anbefaler selvsagt å lage vaniljesausen selv, denne må være avkjølt til romtemperatur før den brukes i cupcakes, den kan fint lages dagen i forveien. Er det mer vaniljesaus igjen kan denne serveres ved siden av eller til en fruktsalat.
Vaniljesaus:
Sett til side en dl av melken.
Ha resten av melken, fløte og vaniljestang i en gryte.
La det få et lite oppkok, skru av varmen og la det trekke under lokk i 20 minutter, dette for å få frem mer smak fra vaniljen.
Rør sammen eggeplommer og sukker, tilsett melken du satt til side tidligere, rør det hele godt sammen.
La vaniljemelken få et lite oppkok igjen, skru ned varmen til lav, det skal ikke koke nå.
Tilsett eggeblandingen.
Skru gjerne varmen litt opp, men det må ikke koke, da koagulerer eggene og man får eggerøre.
Rør godt hele tiden til det tykner noe (til den holder 80 grader), dette tar et par minutter.
Sil vaniljesausen og avkjøl.
Cupcakes:
Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Rens rips, ha 200 gram av disse i en arbeidsbolle og vend inn 20 gram hvetemel, sett tilside.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn mel og bakepulver og vend sammen.
Smelt smør, rør inn vaniljesaus og vend det hele inn i cupcakesrøra.
Ha i rips til slutt.
Ha muffinspapir i muffinsbrett og fordel røren i formene, de skal være ca 3/4 fulle.
Stekes nederst i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl helt.
Frosting:
Lag frosting.
rør mykt smør sammen med melis til det er lyst og luftig, ha over romtemperert kremost, rør inn hele rips, disse setter fin farge på frostingen. Smak til med sitronsaft, tilsett evt litt gelefarge.
Ha over i sprøytepose og dekorer cupcakesene.
Ha gjerne over litt friske rips ved servering. Jeg hadde også over litt spiselig gull.
Disse holder seg saftige noen dager, oppbevar i kjøleskap.
Lykke til!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!