Utrolig saftige gulrotcupcakes, med valnøtter og deilig ostekrem. En sikker vinner til alle anledninger.
Kake:
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 stk egg
3 ts natron
3 ts bakepulver
1,5 ts kanel
1,5 ts kardemomme
750 g raspet gulrot (tilsvarer ca 1kg hele gulrøtter)
100 g boks valnøtter (kan sløyfes)
Glasur:
250g meierismør
400g kremost
500g melis
3 ts vaniljeekstrakt
1) Visp sammen olje og sukker i en stor bakebolle.
2) Pisk inn ett og ett egg til blandingen blir tykk og hvit.
3) Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver, kanel og kardemomme. Bland dette i røra til en jevn deig.
4) Ha i hakkede valnøtter
5) Ha i raspet gulrot til slutt.
6) Hell røra over i store muffinsformer
7) Stekes ved 175 grader i 20-30 min
Tips:
Cupcakesene blir ekstra saftig om du rasper halvparten av gulrøttene fint, og halvparten grov. Røra skal være ganske rennende. Denne oppskriften passer også fint til ei langpanne. Cupcakesene kan godt fryses, men holder seg fint noen dager i kjøleskap. Den blir faktisk saftigere jo lengre den står.
Glasur:
1) Visp sammen mykt smør og halvparten av melisen.
2) Tilsett romtemperert kremost, vaniljeekstrakt og resten av melisen.
4) Ha over i en sprøytepose og sprøyt over på avkjølte cupcakes.
Tips:
Bruk gjerne Tine kremost med mandarin og ananas, for en friskere smak på glasuren. Oppskriften på glasuren kan halveres, dersom du lager den til en kake.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!