Endelig er grillsesongen i gang og hva passer vel bedre enn å feire med noen utrolig enkle sitronmuffins.

Ingredienser

(12 stk.)
140 g Bremykt, smeltet
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
170 g sukker
2 store egg
½ dl melk
2 ts vanilje
1 strøken ts finrevet sitronskall
2 ss presset sitron

Fremgangsmåte

Varm opp grillen til den er god og varm (har du temperaturmåler er ca. 170 grader passe), sett muffinsformer i et muffinsbrett, eller bruk små porsjonsformer i aluminium, med et aluminiums brett under.
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, pisk sammen på middels hastighet 5-6 minutter til røra er glatt. Fordel røra i muffinsformer og sett muffinsbrettet på grillen. Skru av varmen på den siden av grillen du setter muffinsen, så ikke undervarmen blir for høy (bruker du kullgrill skyv kullene til den ene siden), legg på lokk. Muffinsene trenger ca. 20 minutter for å bli gjennomstekte. Sjekk av og til.
Server gjerne en god is til.
Tips:
Dersom du ønsker å steke muffins i stekeovnen bruk samme temperatur, stek på midterste rille og beregn litt kortere steketid.