Saftig og gode cupcakes med sjokoladesmak, sjokoladekrem og bamsemums.

Ingredienser

Sjokolademuffins: ca 20stk
100 g bremykt
1 dl kakao
2 egg
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt
2,5 dl lettrømme
0,5 dl melk

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
1.Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp.
2.Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.
3.Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
4.Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.
Smørkrem med sjokoladesmak!
100 g bremykt
300 g siktet melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe
1.Bremykt må være temperert før man begynner for å få et godt resultat.
2. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.
3. Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet. (Amaretto, Grand Marnier, eller Kahlua kan brukes.)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!