Oppskriften gir luftige cupcakes med fin topp på. Veldig enkelt, og resultatet blir garantert bra.

Ingredienser

100g hvetemel, 20 g kakao, 140g sukker eller sukrin, 1,5 ts bakepulver, en klype salt, 40 g romtemperert bremykt, 1,2 dl helmelk, 1 egg, 1/4 ta vaniljeekstrakt.
Topping: 300g melis, 100 g bremykt, 40g siktet kakao, 0,4 dl helmelk.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel, kakao, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin til du får sandaktig konsistens. Lav hastighet.
Pisk sammen melk, egg og vaniljeekstrakt og hell halvparten over melblandingen. Bland på høy hastighet for å unngå klumper. Demp hastigheten og ha i resten av melkeblandingen. Rør til røra er glatt.
Fyll cupcakes 2/3 fylle. Stek i ovnene i ca 20-25 min. Stikk med kakenål og sjekk at deig ikke henger fast. Når de er avkjølt ha på topping.
Topping; viso melis, smør og kakao til pulver i kjøkkenmaskin. Sett på lav hastighet og ha i melk, litt om gangen. Kjør deretter maskinen på høy hastighet i ca 5 min. Når det er luftig påfør på cupcakes.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!