Herlige sjokoladecupcakes med en liten vri. Peanøtter, sjokoladebiter og havsalt gjør kakene utrolig gode! Disse passer perfekt til kaffekosen, og er veldig lette å like.
Til kakerøren:
ʚ 100 gram smør
ʚ 1 dl sukker
ʚ 2 egg
ʚ 2.5 dl hvetemel
ʚ 3/4 ts bakepulver
ʚ 1 ss vaniljesukker
ʚ 2 ts kakaopulver
ʚ 2 dl kremfløte
ʚ 1/2 ts havsalt
ʚ 100 gram mørk kokesjokolade
ʚ 100 gram peanøtter
Til kremen:
ʚ 100 gram smør
ʚ 300 gram melis
ʚ 50 gram smeltet kokesjokolade
ʚ 1 spiseskje philadelphia original
ʚ 2 dl kremfløte
Forvarm ovnen til 180*c.
1. Pisk smøret hvitt, og ha deretter i sukkeret.
2. Ha i ett egg av gangen, og bland godt sammen.
3. Sikt i hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver. Bland alt godt sammen til en jevn røre.
4. Ha i kremfløten i kremfløte.
4. Kokesjokoladen og peanøttene hakkes i mindre biter før de tilsettes i røren sammen med havsaltet. Bruk en mikser for å få cupcakerøren jevn og tykk.
5. Ha røren over i muffinsformer ved hjelp av en iskremskje for å få alle cupcakene like store. Bruk gjerne et cupcakebrett til stekingen.
6. Stek kakene midt i ovnen i ca. 9 minutter eller til de er gjennomstekt. La dem deretter avkjøles på rist før de pyntes.
Mens kakene avkjøles, kan du lage kremen.
1. Pisk smøret hvitt, og tilsett melisen litt etter litt.
2. Smelt kokesjokoladen i vannbad, og ha den deretter over i kremen.
3. Til slutt tilsetter du philadelphia og kremfløte. Pisk videre til kremen er tykk og god.
Når kakene er avkjølt, kan de pyntes med krem. Topp gjerne cupcakene med peanøtter, hakket sjokolade og havsalt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!