Deilige sjokolademuffins med biter av mørk sjokolade. Passer perfekt til kaffen!

Ingredienser

200 g hvetemel
100 g sukker
50 g brunt sukker
50 g bakekakao
2 ts bakepulver
1 klype salt
200 g mørk sjokolade
2 egg
2 dl syrnet melk
100 g Bremykt
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1) Sett ovnen på 200 grader og finn frem et muffinsbrett og 24 muffinsformer, silikonformer eller klipp ut biter av bakepapir
2) Smelt smøret. Hakk sjokoladen i passe store biter.
3) Ha alle de tørre ingrediensene, med unntak av sjokoladen, i en bolle. Bruk slikkepott til å røre sammen røren.
4) Visp sammen eggene i en annen bolle, og tilsett syrnet melk og det smeltede smøret.
5) bland eggeblandingen sammen med de tørre ingrediensene. Rør sammen til røren er blandet.
6) Hell røren over i muffinsformene, ca. 1 spiseskje i hver form. Ha i sjokoladebitene til slutt. Strø dem på toppen og dytt dem litt nedi røren.
7) Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 18 minutter. Test om de er ferdige ved å stikke en gaffel i midten av en muffins. Den skal komme helt ren ut, uten noen rester av deig på seg.
8) Avkjøl muffinsene på muffinsbrettet i fem minutter før du flytter dem over på en rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!