Den overraskelsen du får, når skjeen skjærer gjennom muffinsen, og du oppdager den flytende kjernen av fyldig, hjemmelaget sjokoladesaus. Priceless!

Ingredienser

Sjokoladecupcake:
200g mel
200g sukker
50g kakao
1,5 ts natron
2 store egg
1 dl rømme (helst seterrømme men lettrømme eller kulturmelk går også fint)
6ss smeltet Bremykt Steke & Bake
Kremostglasur:
3 dl kremfløte
Litt vanilje
200g kremost naturell
200g melis
1ss ferskpresset sitronjuice
100g mørk sjokolade
2ts hvitvinseddik
1 ts vaniljepulver (evt 2 ts vaniljesukker)
1,5 dl sterk varm kaffe
Sjokoladesaus:
150g mørk sjokolade
50g sukker
1 boks kremfløte
4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, kakao, natron og vanilje i en bolle. Tilsett egg, rømme, olje og hvitvinseddik og bland til du har en jevn røre. Smelt sjokoladen i micro og tilsett i blandingen. Tilsett til slutt den varme kaffen og bland godt. Røren er veldig flytende men slik skal den være :)
Fyll dine cupcakeformer 2/3 fulle og stek på 175 grader midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
Når cupcakesene er helt avkjølte skjærer du ut et hull i midten av hver cupcake og fyller med sjokoladesaus.
Sjokoladesaus:
Bland eggeplommer og 25g sukker godt sammen med en visp i en glassbolle. I en kjele koker du opp fløte og resten av sukkeret. Hell den varme fløten sakte over eggeplommene mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen som du har hakket opp i små biter. Rør godt. Varm opp på middels varme til blandingen nærmer seg kokepunktet. Avkjøl noe før du fyller cupcakene.
Kremostglasuer:
Visp kremfløte og vanilje til en bløt krem. I en annen bolle blander du kremost, melis og sitronjuice smidig og glatt. Tilsett kremen og visp godt i et par minutter. Fyll kremen i en sprøytepose og dekk hver cupcake med et godt lag krem. Hvis du ikke har en sprøytepose kan du bruke en skje og plassere en god ‘dæsj’ glasur midt på hver cupcake.
Strø gjerne litt sjokolade på toppen hvis du har dette tilgjengelig. NYT!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!