Verdens beste og luftigste muffins med karamell og salte pistasjnøtter

Ingredienser

Sjokoladekake:
250g hvetemel
300g brunt sukker
1 1/2ts natron
1 1/2ts bakepulver
250g bremykt steke og bake
250g hakket mørk sjokolade
3/4dl kaffe
3ts vaniljeessens
5 egg
250g rømme
Karamell frosting:
7dl kremfløte
150g sukker
1/4dl vann
85g usaltet smør i terninger
2 store klyper havsalt
2ts vaniljeessens
2dl pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Ha hvetemel,brunt sukker, natron og bakepulver i en bolle og bland godt.
Smelt smør og tilsett hakket mørk sjokolade, kaffe og vaniljeessens.
Bland inn egg og rømme. Vend deretter det tørre i det flytende.
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 200 grader i ca 15min.
Karamell frosting:
Hell halvparten av kremfløten i en kjele og varm den opp til kokepunktet.
Ta kjelen av platen og sett den til side.
Ha sukker i en liten kjele. Tilsett vann og se til at sukkeret er godt blandet med vannet.
Sett kjelen på middels varme og la det hele koke til det får en fin karamellfarge. Du trenger ikke å røre, men hold et godt øye med det.
Vipp evt. litt på kjelen så varmen blir fordelt.
Ta kjelen av platen og hell den varme kremfløten over i karamellen i en tynn stråle.
Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett smør i terninger, salt og vaniljeessens og rør til alt er godt blandet.
Ta kjelen av varmen og hell i den resterende kremfløten som ikke er varmet. Rør godt og hell det hele over i en bolle og la det avkjøle før du setter det i kjøleskapet.
La karamellen stå i kjøleskapet til dagen etter eller minst 8timer før du pisker det opp til krem.
Bruk en sprøytepose for å få et fint mønster.
Ha pistasjnøttene i en middels varm stekepanne og rist dem i noen minutter.
La dem avkjøle litt før du skjærer dem opp i mindre biter.
Strø nøttene over karamellfrostingen på toppen av muffinsen helt til slutt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!