En saftig sjokolademuffins med smakfull og lett kremtopping, som gjør denne helt spesiell og sensuell.

Ingredienser

Til selve muffinsen trenger du:
2 egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
Til smørkremen trenger du:
100 gr smør
300 gr melis
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
3 ss kaffe

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis og ha det andre lett over med en sil. Rør godt sammen og ha i muffinsbrett eller vanlige muffinsformer, begge deler fungerer fint. Bruker du en muffinsform kan du gjerne fylle formen ganske godt opp, da vil du få en fin topp på muffinsen din - ikke helt full dog, da denne deigen hever seg godt under steking. Bruker du muffinsformer bør du fylle de litt over halvveis så ikke deigen renner over formen og ned i stekeplaten under steking. :)
Muffinsene skal stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 12 min for vanlige muffinsformer og noe lenger for muffinsbrett, men dette er avhengig av egen ovn også. De skal virke litt myke når du tar de ut, de stivner til etterhvert og blir skikkelig saftige inni.
Så over til kremen...
Smøret skal IKKE smeltes. La det mykne opp i romtemperatur eller sett til tining i mikroen i noen sekunder. Ha smøret og alt det tørre i en bolle og bruk en håndmixer til å lage en smidig deig, ha deretter i kaffen og miks videre til du får en lett smørkrem.
Ha smørkremen i engangsposer og bruk en tip med god størrelse når du har smørkremen på muffinsene. Pynt gjerne opp med litt strøssel.
Fiks ferdig. Nyt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!