ADVARSEL! Folk med svak hjerte for fristelser bør lage disse i mindre porsjoner for ikke å bli avhengig!De diggeste og saftigste muffinsene med en herlig saltkaramell krem som bare smelter på tunga.

Ingredienser

Sjokolademuffins
1 1/2 dl Bremykt
1 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl kulturmelk
1 ts eddik
1 1/3 dl kokende vann
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao pulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker.
SALT KARAMELL FROSTING
100g sukker
3/4 dl vann
2 ss bremykt
1 dl kremfløte
1 krm salt
350 g smør
1 dl melis
1 ts vaniljekrem
200 g philadelphia ost

Fremgangsmåte

Sjokolade muffins:
1. Sett stekeovnen på 170 grader og gjør klar 12 mellomstore muffinsformer.
2. Bland sammen Bremykt, egg og sukker med en hånd visp (skal ikke piskes luftig)
3. Kok opp litt vann i vannkoker eller en kjele.
4. Bland sammen alt det tørre og sikt inn i egg blandingen, tilsett også kulturmelk og eddik og rør til en klumpfri røre.
5. Pisk inn det varme vannet. Røra skal være godt blandet men skal ikke piskes luftig.
6. Fordel røra i muffinsformene (ca halvfulle) og stek i ca 15 min i midten av ovnen. Stikk en trepinne i en av muffinsene, hvis den kommer ut uten røre eller med noen få smuler er muffinsene klare.
La dem kjøle mens du lager Frostingen.
SALTKARAMELL FORSTING
kok opp vann og sukker i en stålkjele på full varme. Ikke rør men bare vend litt på kjelen hvis du føler for å bevege sukkeret, den må ikke krystaliseres.
Når vannet er fordampet og sukkeret får en gyllden farge tar du kjelen av plata og tilsetter smøret. Nå kan du røre den sammen.
Sett kjelen på medium varme og bland inn litt og litt av fløten, tilsett salt til slutt. La karamell sausen småkoke i 5 min. Deretter lar du den kjøle helt.
Imens kan du piske sammen smør, melis og vanilljesukkeret til en luftig hvit krem. Deretter tilsetter du kremosten ( ikke pisk mer enn 30 sek når du har tilsatt osten, for mye pisking kan få blandingen til å skille seg)
Hvis karamellsausen er helt nedkjølt vender du den forsiktig inn i ostekremen.
Fyll en sprøytepose med frostingen og sprøyt topper på sjokolademuffinsene.
De smaker best romtempererte.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!