Eple cupcakes inspirert av farfaren min sin eplekake. De himmelske eple cupcakene kan serves som julekake, men passer like godt på sommeren. Cupcakene er jo rene smaksbomben jo!-pappa.
Muffins:
100g rom temperert bremykt
2 medium store egg
200g sukker
200g mel
1ts bakepulver
1,5ts vaniljesukker
hakkende mandler
1dl eplejuice
Eplefyll:
3 syrlige epler
75g Brun farin
100g bremykt
1 klype maldon salt
1dl fløte
1ts kanel
Frosting:
100g Philadelphia naturell kremost
100g romtemperert bremykt
175g melis
1ts kanel
Pynt:
mandler
1) Sett stekeovnen på 180 grader.
2) Skrell eplene og fjern kjernen, kutt dem i passe store biter til å ha i muffinsene.
2) Smelt brunt farin, saltet og smør til det begynner å ligne karamell. Ta så oppi eplene. Rør om til eplene begynner å bli myke. Ta så ut eplene og bland inn fløten. La karamellsausen små koke i 1 minutt. Sett eplene og sausen til sides og begynn på Muffins røren.
3) Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen slik at det blir luftig. Ha så i melet og bland godt. Ha i ett og ett egg. Ha i bakepulveret og juicen og pisk med en håndmikser på medium hastighet.
4) Fordel røren i muffinsformer slik at formene blir mindre enn halv fulle. Fordel eplene oppi formene og strø mandlene oppå.
5) Stek muffinsene i midten i 20-25 minutter.
6) La dem avkjøles før du begynner på frostingen.
7) Pisk smør, melis og kanel sammen. Pisk gjerne med håndmikser. Ha så i kremosten og pisk til en klumpe fri krem.
8) Ha frostingen i en sprøyte pose og dekorer muffinsene slik du skulle ønske. Strø mandelflak på toppen til slutt.
Serveringstips:
Ha på karamelsausen når du serverer dem!
Tips:
For en nøtte fri variant, kan du droppe mandlene!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!