Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

24 mini/12 vanlige
100 g mørk kokesjokolade
170 g smør eller margarin
3 dl sukker
3 egg
1 ts vanilje extract eller vaniljesukker
1/4 ts salt
2 1/2 dl hvetemel
1 dobbel snickers sjokolade
Karamell topping
12 stk smørbukk karameller (vanlige i sølvpapir)
1 ss kremfløte
1 dl salte peanøtter

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader
Dette blir enten 24 minimuffins eller 12 vanlige muffins.
Legg papirformer i en teflon eller silikon muffinsform.
Del Snickers sjokoladen i 12/24 biter og legg i frysern i 15 min.
Smelt smøret i en liten kjele. Hakk sjokoladen grovt og legg i det smeltede smøret.
Rør til sjokoladen er smeltet. Hell blandingen i en bakebolle. Ha i sukker og rør godt.
Hell så i vaniljesukker/extract, salt og eggene, ett av gangen.
Sikt inn hvetemelet i ett par omganger og rør til det akkurat er blandet inn i røren.
Bruker du minimuffins former, skje i ca 2 ts røre i hver form.( skal bli nesten full)
I de store (vanlige former) fyller du 3/4 full.
Ta frem Snickers sjokoladen og dytt en bit i hver muffinsform.
Det gjør ingenting om du ikke får dekket dem helt med røre.
Stek midt i ovnen. Ca 10-12 min for minimuffins og 15-16 min for vanlige muffins.
De skal ikke være helt gjennomstekte.
La dem avkjøles i formen og når de er kalde ha dem over på en rist.
Karamell toppingen
Ta papiret av karamellene og legg dem i en skål som tåler mikro ovn. Hell på 1 ss kremfløte.
Kjør på halv varme i mikro ovnen, 20 sekunders intervaller, rør mellom hver gang, til karamellene
har smeltet og er flytende.
Legg noen salte peanøtter på hver muffins og hell karamell over.

Loading content...