Deilige cupcakes med mye vaniljesmak og frisk smak av bringebær.
400 g hvetemel
2 ss maisenna
1 ss bakepulver
475 g sukker
225 g Bremykt steke og bake (romtemperert)
4 egg (romtemperert)
2 1/2 dl H-melk
1 ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang (frøene)
150 g frosne bringebær (tinede)
Frosting:
200 g Bremykt steke & bake
1 vaniljestang (kun frøene)
4 dl melis
200 g philadelphia
1 ss sitronsaft
Konditorfarge etter ønske
1. Sikt sammen mel, maisenna og bakepulver tre ganger. Ha det i en kjøkkenmaskin og tilsett sukker og miks det litt. Tilsett smør og kjør til smøret er smuldret, tilsett et egg om gangen mens mikseren går. Tilsett melk i tre omganger.
2. Ta bollen fra mikseren og ha i vaniljeekstrakt og vaniljefrø og bland godt sammen. Tilsett bringebærene og vend de inn.
3. Bruk gjerne en iskremskje og ha røren i former. Ca 3/4 fulle.
4. Stek på midterste rille på 175 grader i 15-20 min eller til dem er gylne på toppen.
5. Avkjøl helt og ha på frostingen.
Frosting:
Kjør smør og vaniljefrø luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis, philadelphia og sitronsaft (eventuellt konditorfarge). Miks det godt og pynt cupcakene.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!