Disse cupcakesene med ekte vaniljestang smaker helt himmelsk, og smelter bokstavelig talt på tungen. Kjempesaftige, luftige og gode, med tidenes deiligste smørkrem på toppen.
Cupcakes:
200 g bremykt
240 gram sukker
4 egg
400 gram hvetemel
2 ts bakepulver
4-5 dl melk
1 vaniljestang
Smørkrem:
180 ml melk
180 ml fløte
5 ss mel
1 vaniljestang (samme som fra cupcakesene ovenfor)
225 gram bremykt i terninger
225 gram sukker
konditorfarge
Fremgangsmåte smørkrem:
Bland melk, fløte, vaniljestang og hvetemel i en kjele.
Rør hele tiden mens det koker og tykner. Avkjøl minst i 3 timer.
Pisk smør og sukker luftig.
Ta den avkjølte melblandingen og hell sammen med smøret. Mikses i 10 min.
Tilsett ønsket farge.
Fremgangsmåte cupcakes:
Sett på stekeovnen på 200 grader.
Sikt hvetemel og bakepulver
Rør sammen romtemperert smør og sukker til det blir luftig.
Tilsett ett og ett egg, slik at blandingen ikke klumper seg.
Skjær vaniljestangen på midten og brett ut og bruk baksiden av kniven for å skrape ut vaniljefrøene. (Tips! ta vare på vaniljestangen til smørkremen nedenfor).
Sikt inn melblandingen og rør sammen med en slikkepott.
Fordel lik mengde i former.
Stekes i ovn på 200 grader i ca 15-20 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!