De er veldig enkle å lage og har reine, gode smaker. Ikke over the top med smaker. Både barn og voksne kan like de.
16 stk
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g smør
1 dl melk
Jordbærsmørkrem:
200 g smør
250 g melis
1,5 ts vaniljeekstrakt
165 g ferske jordbær, relativt finhakket
Ha egg og sukker i en bolle. Pisk til eggedosis.
Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha i melk og smeltet smør. Bland alt godt sammen.
Fordel røren i 16 muffinsformer.
Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Jordbærsmørkrem :
Bruk romtempererte ingredienser, da minsker du sjansen for at kremen skiller seg, og den blir lettere å blande sammen.
Ha smør i en medium stor bolle og miks til smøret er glatt og lysnet.
Miks inn 250 gram melis og vaniljeekstrakten.
Ha i de finkuttede jordbærene og miks med håndmixer eller kjøkkenmaskin til de fleste jordbærene er knust og kremen er sammenhengende men litt kornet.
Miks inn de siste 50 grammene med melis, dette bør gi en tykk, elastisk krem, som ikke lenger er kornet.
Når muffinsene er avkjølt så sprøyter du på kremen med en sprøytepose og pynt med det du selv ønsker.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!