Søte og gode muffins, med en syrlig og utrolig god lemon curd inni. Toppet med nydelig marengs.

Ingredienser

Muffins
150 g meierismør
150 g sukker
2 store egg
1,5 dl melk
5 dråper vanilje essens
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
Lemon curd
2,5 dl nypresset sitronsaft
Skall av 3 sitroner
100g usaltet smør
300g sukker
2 egg
1 eggeplomme
Marengs
225 g sukker
4 eggehviter
0.5 ts vanilje essens

Fremgangsmåte

Muffins:
1. Pisk smøret (romteperert) og sukker til smørkrem.
2. Pisk inn eggene, ett av gangen.
3. Sikt inn mel og bakepulver.
4. Ha i vaniljeessens.
5. Bland i melken.
6. Ha røren i ca 12 former og stek i ca 15 minutter på 180grader.
Lemon curd
1. Fyll en kjele med litt vann og sett en tykkbunnet kjele oppi.
2. Riv av skallet på sitronene.
3. Ha smør og sukker i den minste kjelen og la det smelte på lav varme.
4. Tilsett sitronsaft og skall og rør godt.
5. Visp sammen egg og eggeplomme og ha det oppi.
6. Varm det forsiktig opp, men det skal ikke koke! Rør hele tiden...
7. Når den begynner og tykne kan du se om den er ferdig ved å bruke en tresleiv. Henger det igjen, så er den ferdig.
8. La den avkjøle seg.
Marengs
1. Pisk eggehviter og sukker i en glass eller metallbolle over vannbad.
2. Pisk til sukkeret har løst seg opp.
3. Ta bollen vekk fra vannbadet og visp til den blir kald og stiv.
4. Rør inn vaniljeessens tilslutt.
Sette sammen:
1. Lag et hull midt i muffinsen og ha lemon curd oppi.
2. Spray marengsen oppå med en sprøytepose.
3. Brenn forsiktig over marengsen før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!