Disse cupcakene er absolutt den beste jeg har smakt ! Dette er en oppskrift jeg alltid tar frem om jeg skal bake til noe spesielt og som jeg vet kommer til å bli vellykket, bli likt av andre og være helt himmelsk på smak. Hver bit av disse gir en helt spesiell opplevelse og er absolutt min aller største favoritt !

Ingredienser

(Til ca. 24 stk)
VANILJEMUFFINSENE
- 200g smør*
- 2 1/2 dl sukker
- 4 egg*
- 400g mel**
- 1ss bakepulver
- 3-4 dl kremfløte
- 1 vaniljestang***
- vaniljekrem
FROSTING
- 1 1/4 dl helmelk
- 1 1/4 dl kremfløte
- 5ss mel
- 2ts vanileekstrakt
- 225g smør
- 200g sukker
* for å muffinsene ekstra luftige, er det viktig at smøret og eggene ligger en stund på benken slik at de er romtemperert.
** her kan du bruke enten glutenfritt-, hvete- eller et annet mel du ønsker - det har ingenting å si for resultatet.
*** kan også bruke 2 ts vaniljesukker eller 1-2 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

FROSTING:
1. Start med frostingen slik at den får sin tid til å stivne litt i kjøleskapet. Varm opp melk, fløte og mel i en kjele på middels varme til den tykner. Pass på å røre hele tiden for å unngå at den setter seg fast.
2. Ta kjelen av platen og avkjøl i 10min. Tilsett vaniljeekstrakten og rør godt. Dekk til med plastfolie og la røren stå kaldt i 1 time.
3. I mellomtiden blander du smør og sukker godt slik at blandingen blir luftig og lys.
4. Etter en time tar du ut blandingen fra kjøleskapet og blander dette sammen med smørblandingen i ca 10min med en mikser. Frostingen skal ha lik konsistens som krem.
CUPCAKENE:
5. Sett ovnen på 200gr og legg alle ingrediensene frem på bordet.
6. Miks sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig.
7. Tilsett så eggene, ett og ett om gangen for å få en god og luftig røre.
8. Sikt mel og bakepulver i ca to-tre omganger for å få en god og luftig røre - bruk en slikkepott og bland dette sammen med smørblandingen. Unngå å bruke mikser her, du vil da ta bort den fine luftige konsistensen og da risikere at cupcakene fort kan dette sammen.
9. Tilsett fløte og vaniljestang.
10. Fordel røren i muffinsformer slik at det dekker ca. 3/4 av formen.
11. Sprøyt inn en dæsj vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget) i hver cupcake før du steker dem. Vaniljekremen vil gi cupcakene en enda mer intenst og saftigere vaniljesmak.
12. Stek midterst i ovnen i 15-20min - avkjøl på rist.
Pass på at cupcakene er helt avkjølt før du legger på frostingen. Form frostingen på etter ønske.
Nyt og kos deg !

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!