Glutenfri eplekake
En eplepai/eplekake som elskes av både de med og uten glutenintoleranse

Kjersti Ruud Holtet
Denne har blitt en favoritt etter at begge barna fikk cøliaki. Barna elsker kaken, og familien som ellers tåler gluten sier at de ikke merker forskjell på denne eplekaken og andre :)
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
125 gr Bremyk
1 dl sukker
2 dl Toro glutenfri fin kakemiks
1 ts bakepulver
2 egg
Kanel
Sukker (gjerne brunt sukker)
2-4 epler i båter (helst norske)
Fremgangsmåte
Smuldre sammen Bremyk, sukker, Toro glutenfri fin kakemiks og bakepulver i en bolle. Bland inn eggene.
Ha deigen i en rund smurt kakeform og smør deigen utover.
Skrell epler og del dem i tynne båter. Stikk eplebåtene i et pent møster rundt i formen. Putt i så mye epler du kan, jo flere jo bedre.
Strø over sukker og kanel.
Kaken stekes på nederste rille i ovnen, 200 grader i ca. 30-35 minutter.
Server gjerne med krem eller is dersom det ønskes.
blir best med Bremykt