Glutenfri eplekake

En eplepai/eplekake som elskes av både de med og uten glutenintoleranse

20080928 0025
Kjersti Ruud Holtet

Denne har blitt en favoritt etter at begge barna fikk cøliaki. Barna elsker kaken, og familien som ellers tåler gluten sier at de ikke merker forskjell på denne eplekaken og andre :)

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

125 gr Bremyk
1 dl sukker
2 dl Toro glutenfri fin kakemiks
1 ts bakepulver
2 egg

Kanel
Sukker (gjerne brunt sukker)

2-4 epler i båter (helst norske)

Fremgangsmåte

Smuldre sammen Bremyk, sukker, Toro glutenfri fin kakemiks og bakepulver i en bolle. Bland inn eggene.
Ha deigen i en rund smurt kakeform og smør deigen utover.

Skrell epler og del dem i tynne båter. Stikk eplebåtene i et pent møster rundt i formen. Putt i så mye epler du kan, jo flere jo bedre.

Strø over sukker og kanel.

Kaken stekes på nederste rille i ovnen, 200 grader i ca. 30-35 minutter.

Server gjerne med krem eller is dersom det ønskes.

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere