Saftig eplekake
Denne kaken er saftig, god og full av epler, både moste og i biter.


Tove Holter idefull.no/
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Kaken
5 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
7 dl mel
4 ts bakepulver
1 dl skummet melk
150 gr smeltet smør
Mos av 4 epler (most med stavmikser)
Eplebiter av 3 epler
Toppen
2 ts kanel
50 gr brunt sukker
6 bixit kjeks
Fremgangsmåte
Kaken
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.
Toppen
Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover røra.
Kaken ble stekt på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.
Nytes lun og fersk og kanskje sammen med is, krem eller vaniljekesam.
Kaken blir saftigere dagen derpå.
blir best med Bremykt