Karamellisert eplekake✨ som du rører sammen på et blunk!

Er du glad i kladdekake? Dette er en blondievariant, med epler og nøtter😋 Resultatet blir en karamellisert og vanvittig god eplekake, som garantert forsvinner fra kakebordet ganske så kjapt!

Glemte nesten - at best av alt; den er kjapp og enkel å lage! Ingen mikser, bare å røre alle ingrediensene sammen og helle i formen.

8afa59a7 40e4 4734 80c6 f943d2ea55bc
34147cd8 c14d 467e 9677 3bb7683c41a0
Ida Linea R sveaborg_matglede (Instagram)

Dette ble høstens favorittkake! ✨ Den er vanvittig god, og super enkel å lage. Perfekt kake å la barna få lage, garantert mestringsfølelse når de får smake etterpå!

Ingredienser

125 gram smeltet Bremykt
2 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ta vaniljesukker
1/2 ts salt

2-3 epler
Kanel
Mandler

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene sammen med en stålvisp, hell røren i en bakepapirkledd og smurt springform (min form var 20 cm).

Skrell eplene og del i tynne båter. Ha på kanel og bland godt så alle eplene får kanel på seg. Et tips er å riste de i en plastpose. Fordel eplene over røren, i mønster eller bare jevnt fordelt. Hakk litt mandler og strø over.

Stek på 175 grader. Pga eplene blir steketiden en god del lenger enn for vanlig kladdekake. Stek i 50-60 min.

Avkjøl litt før du løsner formen. Server med en god vaniljeis eller litt lettpisket krem.

Tips! Denne kaken kan fint lages med glutenfritt mel!

Eplekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet