Eplekake fra Hadeland

Saftig og god eplekake med sammalt hvete

Heidi Rasmussen

Tippoldefar fra Oslo kjøpte landetsted på Hadeland som har gått i arv fra en generasjon til en annen. Denne oppskriften er ikke fra familien, men alle er enige om at kaken smaker som høsten på hytta på Hadeland.

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

250 g Bremykt
5 dl sukker
3 store egg
7 dl hvetemel
3 dl fin sammalt hvete
5 ts bakepulver
3,5 dl melk

Fyll:
10-12 epler
1 ss kanel
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør sammen med sukker til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen sammalt hvetemel og melken.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stikk epleskiver tett i tett ned i deigen. Dryss over kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40 min

Eplekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet