Bestemors eplekake

Barndommens lune og saftige eplekake, servert på bestemors kjøkken

Img 20180902 171551 703
Ingvill Hauge Sekse

Ingredienser

200g sukker
200g bremykt
2 egg
200g hvetemel
1,5ts bakepulver

Minst 2 store epler
Kanel
Sukker
Vaniljesukker

Fremgangsmåte

Rør sukker og smør hvitt

Tilsett ett og ett egg

Bland inn de tørre ingrediensene

Ha i 24cm form

Stekes midt i ovnen på 180° i 45-60min.

Eplene pleier jeg å kutte først i passende biter og blande sammen med kanel, sukker og vaniljesukker på slump. Mengde epler etter eget ønske. La dette stå mens du blander resten.

Putt eplene i forma etter at røra er fordelt. Hell så over sukkerlaken fra eplene.

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende