Bremykt Logo

Verdens beste Eplekake med epler som er plukket i hagen hos mine foreldre. De smaker forderdelig alene, men i kake er de helt fantastisk. De er veldig sure, og dette gir kaken en deilig blanding av søtt og surt. Dette er en slager hos oss på høsten! Også er den superenkel å lage.

Ingredienser

Til en rundform trenger du
150gr sukker
150 gr bremykt steke og bake
3 egg
3ts vaniljesukker
3ts bakepulver
150 gr mel
Mengden epler bestemmer du selv.
Strø med sukker og kanel

Fremgangsmåte

Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt smøret og avkjøl. Bland det tørre og sikt inn vekselsvis med smøret. Deigen skaø være tykk.
Del opp epler og stikk nedi deigen. Strø med kanel og sukker.
Stek på nederste rille i ca 40 min på 175 grader.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!