Eplekake

Momos digg eplekake, med epler fra hagen. Halvspist før jeg fikk tatt bildet. Jeg bruker Bremykt i stedet for smør og plott mindre sukker.

B10d98af 2ff2 42b6 b5bb dd4fafb3a390
Hege

Fikk oppskriften av mormor, har justert den litt.

Ingredienser

4 epler
3 egg
200 g sukker
125 g smør
1 dl melk
3 dl mel
3 ts bakepulver
2 ss sukker
1 ts kanel
melis

Fremgangsmåte

1. Pisk eggedosis av smør og sukker.
2. Smelt Bremykt, ha i melk og varm opp til ca 70 grader.
3. Ha bakepulveret i melet.
4. Ha melkeblandingen og melblanding vekselvis i eggedosisen. Røren er ganske løs.
5. Ha røren i en smurt springform som har en diameter på omtrent 24 cm,
6. Skrell eplene, skjær dem i biter og dytt dem ned i røren.
7. Ha over sukker og kanel.
8. Stek kaken ved 200 grader i omtrent 40 min.
9. Avkjøl på rist og dryss over melis.

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende