Polsk eplekake

Polsk eplekake - lignende (eller bedre ;) ) enn som jeg spiste hos bestemor.
Med sprø bunn og topp, veldig saftig fyll. Best å servere med karamell saus og vaniljeis.

E8291db2 3117 4820 9dd1 f8d249a3f57b
23747683 8982 45e3 aefd 732347dca8e8
Klaudia Orenkiewicz

Det var det beste eplekake jeg spiste som lille jenta.
Det er min egen oppskrift, men alle venner og familie sier (håper de ikke lurer;)) at de spiste aldri før så godt kake.

Håper at jeg kan bake min kake for alle fra Jury , dere er Velkommen hos meg 😻❤️

Ingredienser

Bunn/topp:
250g mel (vanlig)
150g Bremykt (hard og kald)
1 egg
2 eggeplommer
3 ss melis
1 ts bakepulver

Fyll:
1ts Bremykt
2kg epler
1 ss kanel
1 ss sukker ( ikke nødvendig ).

Kakeform 24X24
Bakepapir

Fremgangsmåte

Bland mel med bakepulver og melis, tilsett kald Bremykt og egg, bland sammen ( eller skjær opp med kniv og bland rask med hendene) , del på 2 og la den hvile i kjøleskap eller fryse til når blir du ferdig med å lage fyll .

Vask epler, skler og kutt i små biter eller rasp den.
Bruk stor panne med 1 ts smør, «stek» epler med sukker i ca 10/15 min og tilsett kanel.

Ta ut deigen fra kjøleskap og legg en del nede i kakeform (bruk bakepapir), tilsett eplefyll og den andre delen av deigen bruk på toppen.

Skal bakes i 170 grader (topp- og bunnvarme uten varm luft)
I ca 45/50 min.

Kan godt serveres varmt ! Med is og karamell saus.
Kan også dekoreres med melis.

NB du kan bruke mindre/mer sukker - karamell og is er også søt ;)

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende