Eplekake

Verdens beste eplekake med karamell som passer best vaniljeis og smaker best når den er varm!

Image
Greta

Eplekaken alle som smaker blir forelsket i! Kan godt varmes en dag etter og spises med vanilje is!

Ingredienser

For eple lag:
epler: 5
bremykt: 50 gram
brunt sukker: 2 ss
kanel: 1 ts
appelsinskall: 1 ts
karamell godteri: 8
For smuler:
kaldt bremykt: 150 gram
mel: 150 gram
malt mandler: 100 gram
sukker: 150 gram
kanel: 2 ts
malt kardemomme: 0,5 ts

Fremgangsmåte

1. Skrell først eplene, skjær dem i skiver og legg i gryten sammen med Bremykt, sukker, kanel og appelsinskall. Varm alt på svak varme i omtrent 10 minutter for å myke opp eplene.
2. Hakk deretter det kalde bremykten som nettopp ble fjernet fra kjøleskapet, tilsett melet, malte mandler og gni raskt alt med fingrene. Ikke prøv å forhindre at bremykt smelter fra varmen på hendene. Tilsett så sukker, krydder og bland godt. Våte smuler må lykkes.
3. Rett deretter stekeplaten med bakepapir, tilsett litt av smulene, spred eplemassen og legg ut de grovhakkede karamellene. Topp med de resterende smulene. Legg kaken i en ovn som er forvarmet til 190 grader og stek i omtrent en halv time. Prøv det!❤️

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende