Saftig Eplekake

Saftig, deilig eplekake med syrlige epler med mye smak! Toppet med kanel. Perfekt lunken med vaniljesaus, is eller krem.

De3f5db4 5c71 4ed5 b02e 83dff5150f59
Martine Myrvold

Blitt servert til de ansatte jeg jobber med i pleiehjemmet, og ved flere anledninger siden. Da jeg liker å teste ut nye ting og lage egne oppskrifter, er dette den beste eplekaken jeg har smakt hittil. Sitronsaften, appelsin/eplejuice er med på å fremme smaken på kaken.

Ingredienser

7 stk epler (helst syrlige)
Saften av 1 sitron
1-2 dl Appelsinjuice eller eplejuice
500g bremykt (romtemp) eller flytende
450-500g sukker
8 egg
500g hvetemel
3ts vaniljesukker
3ts bakepulver
3ss kanel

Fremgangsmåte

Skrell og skjær eplene i større skiver og ha i en bolle med kaldt vann, saften av halve sitronen og appelsinjuice, sett til side.

Rør egg og sukker hvitt, bland inn 1 og 1 egg om gangen. Rør så forsiktig inn blandingen mel, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Rør så sammen godt. Når røren er litt «stiv» ha i ca 1-2dl appelsinjuice.

Ha røren i en stor langpanne (husk å smøre) eller bruk bakepapir. Stekes på 190-200 grader i 30-45 min (forskjell på ovn)

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere