Dobbel eplestrudeldrøm

Dette er høstens drøm. Denne eplestrudelen er alt hva man vil hygge seg med en høstkveld. Om du har gjester eller ikke spiller det ingen rolle! En lun, myk og saftig strudel med et rikt eplefyll som smelter i munnen. Denne oppskriften er veldig smart siden den holder til to strudler; en eplestrudel kan du servere til gjester, men likevel går du ikke tom!

Strudel1
Gali Berge

Ingredienser

Deig:
65 ml kald vann
75 ml melk
2 egg
85 g sukker
500 gram hvetemel
25 gram fersk gjær (rød til søt bakst)
100 g Bremykt
5 g salt

Til kjevling:
250 g Bremykt

Fyll til 2 strudler:
100 g Bremykt
160 g sukker
10 grønne epler, skrelt og kuttet i 1 cm kuber
100 g rosiner
Frøene skrapt ut av en vaniljestang
2 ts kanel
Saft av 1 sitron
10 g Maizena
50 ml vann
40 g Mariekjeks

Pensling:
1 egg
1 eggeplomme
50 ml melk
5 g sukker
5 g salt

Pynt:
Melis

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
1. Deigen: Bruk en kjøkkenmaskin med en k-spade (for å elte deig). Ha i vann, melk, egg, sukker og mel. Dryss over gjæren. Elt på lav hastighet for 2 minutter, inntil deigen har fått en homogen konsistens. Tilsett Bremykt og salt og elt på middels hastighet i 6 minutter, til du får glatt og fleksibel deig. Pass på at deigtemperaturen ikke overstiger 22 grader.
2. Kjevle deigen til rektangler på 3-4 cm. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskap i minst en time eller over natten for langsomt å svelle.
3. Kjevle inn smør: kjevle deigen til et cirka 25 × 45 cm rektangel på en lett melet overflate. Smør Bremykt på den ene siden av deigen og dekk den med den andre siden av deigen (slik som en bok lukkes).
4. Kjevle igjen til et 25 × 80 cm rektangel. Brett deigkantene fra begge sider mot midten slik at de berører hverandre og brett deigen på seg selv som en bok - totalt 4 lag. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskap i 1 timer.
5. Gjenta bretteoperasjonen igjen, pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskap i 2 timer.
6. Fyll: Smelt Bremykt og sukker i en dyp stekepanne over middels varme. Tilsett rosiner, vaniljefrø, kanel, sitronsaft og epleterninger. La det koke mens du rører vekselsvis til eplene har myknet litt.
7. Bland maisstivelse (Maizena) i og vann en liten bolle så det blir jevnt og klumpfritt. Tilsett epleblandingen og la det koke sammen under omrøring til en tykk blanding er oppnådd. Avkjøl.
8. Slik lager du strudlene (2 stk): kjevle deigen til en 2 mm tykt rektangulær flate på en lett melet overflate. Del deigen i to stykker. Du har nå to avlange og rektangulære deigstykker.
9. Gjør følgende med hvert deigstykke. Kutt horisontale strimler med cirka 8 cm lengde og 2 cm bredde på venstre og høyre side med en skarp kniv.
10. For hver deigstykke brukes halvparten av epleblandingen: dryss midt på deigflatene et jevnt lag med Mariekjeks og topp med epleblandingen.
11. Brett deigstrimlene på begge sider mot midten, en gang til høyre og en gang til venstre for en flettet rull. Overfør til et stekebrett dekket av bakepapir. Dekk med håndkle og la svelle i halvannen time, til deigen har doblet seg.
12. Forvarm ovnen til 165 grader.
13. Pensling: legg alle ingrediensene i en bolle og bland dem til en jevn blanding.
14. Pensle strudlene med eggeblandingen.
15. Stekes 40 – 45 minutter eller til de er gyldenbrune.
16. Legg gjerne strudlene over på et fat og dryss over med melis før servering. Strudlene smaker aller best når de er ferske og enda litt varme. Men de kan også fryses og varmes opp i ovnen for servering senere.

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere