Verdens beste eplekake

Dette er garantert den beste eplekakeoppskriften du har prøvd! De marinerte eplebåtene smelter på tunga og gjør at kaken er utrolig saftig og fersk

B2c6ff49 eee4 49a5 951e 432e7e0bd7f4
Sandra Valenzuela Belmonte

Denne oppskriften har min familie brukt til å lage høst-eplekake i alle år. Fantastisk god, året rundt!

Ingredienser

6-7 høstepler fra hagen
(4 butikkepler funker også)
5ss sukker
2ss kanel

Røre:
5 egg
250g sukker
250 smør fra Bremykt
210g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

(Forvarm ovnen til 180•)

1. Skrell eplene og del de i båter. Legg de så i en pose eller boks, og tilsett sukker og kanel. Bland godt sammen og la eplene ligge i marinaden mens du tilbreder resten av røra.
2. Pisk sammen sukker og smør til en luftig miks, bruk miksmaster eller kjøkkenmaskin
3. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt i mellom hvert egg.
4. Tilsett deretter mel, bakepulver oh kanel.
5. Smør en rund kakeform på ca 23cmØ med smør fra Bremykt
6. Hell oppi halve røra og fordeb utover formen. Still opp eplebåter rundt kanten av formen, stående. Fyll deretter med eplebåter rundt omkring i kaken.
7. Hell i resten av kakerøra og fordel godt utover. Fordel så resten av eplebitene i kaken.
8. Drypp litt av «safta» som er igjen fra eplebåt-marinaden over kaken, og dryss perlesukker over.
9. Stek kaken på 180 grader i ca 40-50 min, på midterste rille

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende