Luftig eplekake

Lett og enkelt bakst. Hostens favoritt

Eplekake
Agnieszka Kwidzinska

Ingredienser

Bunn:
5 egg
3/4 glass av sukker
0,5 glass av smetlet Bremykt
1/4 glass av melk
1 ts bakepulver
250 gram hvetemel
Fyll:
8 epler
1ss Bremykt
2ss sitronsaft
kanel, 2 ss sukker
1ss potetmel
litt vann

Fremgangsmåte

Eggene pisk godt i ca 10 minutter sammen med sukker. Tilsett veldig sakte smeltet Bremykt mens du pisker fremdeles(lik som du lager hjemmelaget mayonese). Tilsett melk. Sla av mikseren og tilsett siktekt mel med bakepulver. Bland forsiktig. Varm ovnen til 175 grader. Halvparten av deigen legg pa stor bakeformen (24x34cm)med bakepapir pa. Bak ca 15 min. I mellomtid skrell epler og rasp de. Smelt 1 ss Bremykt pa stekepanne , tilsett epler med kanel, sitronsaft og sukker. I glass ror sammen litt vann med potetmel. Tilsett til eplefyll. Ror og stek noen minutter. Eplefyll legg pa til nesten ferdig bakt bunnen og dekk resten av bunn. Stek ca 30 min igien til du ser fin gull farge. Pynt med melis og kanel.

Eplekake
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.