Høres det ikke perfekt ut med en deilig og saftig godbit proppfull av epler og smak av kanel, og som kan nytes med god samvittighet? Her en enkel oppskrift på sukkerfri eplekake.

Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)
Kanelepler:
3 store epler, gjerne syrlige
3 ss Sukrin Gold
1 ss malt kanel
Kakerøre:
100 g Bremykt Mykere, smeltet
4 store egg
125 g Sukrin Gold
250 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
2 dl Yoplait Double Vanilje
½ ts salt
Kle en springform (24 cm) med bakepapir i bunn, smør kantene med Bremykt.
Forvarm stekeovnen til 180˚ C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Kanelepler:
Skrell og del eplene i tynne båter, vend i sukrin og kanel, sett til sides.
Kakerøre:
Pisk stiv eggedosis av egg og sukrin (eggedosis med sukrin må piskes litt lengre enn med vanlig sukker, da sukrinkrystallene ikke løser seg opp like lett). Tilsett yoghurt og smeltet Bremykt, bland godt. Bland sammen hvetemel og bakepulver, sikt over røra og vend inn. Fordel røra i springforma og legg eplebitene i pent mønster på toppen. Trykk de litt ned i røra.
Stek eplekaka på midterste rille ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk.
Server med en god sukkerfri yoghurt, sukkerfri vaniljesaus eller iskrem.
Tips:
Ha gjerne over litt hakkede hasselnøtter eller mandler.